Pezsgő az ünnepi alkalmakra

pezsgő

Alkoholt manapság már nemcsak ünnepi eseményeken fogyasztanak. Sokan isznak meg esténként egy pohár antioxidánsokban gazdag jótékony bort, esetleg egy üveg sört. A pezsgő azonban garantáltan összekapcsolódott a különleges eseményekkel, házasságkötésekkel, születésnapokkal, diplomaosztókkal. Ez főleg annak az eredménye, hogy a régebbi korokban különleges és drága italnak számított, így nem volt szokás gyakran fogyasztani.

Manapság azonban már potom áron is hozzájuthatunk egy közepes minőségű italhoz, azonban a neki tulajdonított nem mindennapi jelző rajta maradt. Az olcsóbb minőségű pezsgők mellett, még manapság is találhatunk olyan darabokat, amik magas színvonalat képviselnek. Ilyen például az Armand De Brignac minden fajtája, valamint a Duval-Leroy Brut márka.

Emellett pedig a szinte már mindenki által ismert Dom Perignon pezsgő, amit a világ legdrágább italai között tartunk számon. Egyes fajtái meghaladhatják az átlagfizetés értékét is. Az áruk manapság megegyezik egy körülbelül 10 éves használt autóéval.