Champagne ünnepi alkalmakra

Champagne

Az ünnepi alkalmak megkoronázásaként érdemes valamilyen minőségi itallal koccintani. Az idő előrehaladásával számos fontos esemény történik az életünkben, amit illik méltó módon megünnepelni.

Családi ünnep, céges összejövetel, ballagás, esküvő alkalmával az egyik lehető legjobb választás, hogyha champagne kerül a poharakba. Egyáltalán nem számít hétköznapi italnak, hiszen meccsnézés közben aligha szoktunk champagne-t kortyolgatni.

Elegáns és impozáns íz-világával kiemelkedik az alkoholos italok közül. De milyen a jó pezsgő? Laikusként a különbséget alig fogjuk észrevenni, csupán akkor, hogyha megkóstolunk egy olcsóbb és egy drágább fajtát.

Sokan keverik a prosecco-val, ám nem ugyanaz a kettő, némileg viszont mégis. A francia Champagne régió presztizsének köszönhetően, ez a változat rendszerint többe kerül, mint az olasz prosecco, illetve a készítési módja is a hagyományokat helyezi előtérbe, ami növeli az champagne nívóját. Bár egyre több olasz termelő esetében mondható el, hogy a hagyományos erjesztési mód mellett döntenek, ami minőségi italokat eredményez.