Mikor érdemes kereskedelmi klímát választani?

kereskedelmi klíma

A gyárakban, raktárcsarnokokban, a vendéglátó ipari létesítményekben, az éjszakai klubokban és más nyilvános helyeken, a tiszta levegő, valamint a helyiség állandó és kellemes hőmérséklete rendkívül fontos. A cascadeklima.hu weboldal szerint, főleg a terjedelmesebb helyszínek légkondicionálására alkalmasak a kereskedelmi klímák. Ezeket a berendezéseket a levegő hűtésére, szellőztetésre és a hideg időben való fűtésre használják az olyan épületekben, amelyek területe 100 m2-től kezdődik.

Az első és legfontosabb dolog, amit tudni kell a kereskedelmi klímaberendezésekről, hogy két típusuk létezik: a monoblokk és a split rendszerek. A hivatásos légkondicionáló szerelők segítenek eldönteni a vásárlóknak, hogy melyik a legjobb és a lehető leghatékonyabban működő választás egy adott helyiség szempontjából. A kereskedelmi klímaberendezés kiválasztásának összetettsége nem hasonlítható össze a háztartási légkondicionáló vásárlásával, mivel ebben az esetben számos különféle méretű helyiségben van szükség a készülék szabályozására, amelyek mindegyike sokféle, nagyteljesítményű berendezéssel van megtöltve.

Itt komplex tervezésre és telepítésre van szükség, ami lehetővé teszi az autonóm klímaszabályozást a komplexum különféle termeiben és szobáiban. A projekt szakaszában bekövetkező bármilyen hiba egy drága légkondicionáló vagy fontos berendezés javításával kapcsolatos szükségtelen költségeket vonhat maga után, ami a nem megfelelően kiválasztott hűtőteljesítmény miatt használhatatlanná válhat.

A kereskedelmi klímák főbb típusai a következők: parapet, kazettás és légcsatornás. Ezek az ipari légkondicionálók általában a multi split rendszerek elve alapján működnek, vagyis változó számú kültéri egységből állhatnak, amelyek biztosítják a rendszer működését, különös tekintettel az egyes helyiségekben lévő beltéri egységre. A berendezések kiválasztásának és a rendszer felépítésének fő kritériumai a létesítmény sajátosságai, a szükséges teljesítmény, az energiafogyasztás, valamint a kiegészítő eszközök rendelkezésre állása.