Sokkolja a vásárlókat a surströmming ár

surströmming ár

A romlott halnak még soha nem volt ilyen rossz szaga, de ennyire jó íze. Miből készül ez a különlegesség és miért van olyan rossz szaga? Milyen méretek ölt a surströmming ár? Keressük együtt a válaszokat! Augusztus végén néhány bátor svéd különleges lakomára bontja ki a nagyon büdös, erjesztett heringből készült, dudorodó konzerveket. A kis balti heringeket tavasszal fogják ki, besózzák és hagyják, hogy nyugodtan erjedjenek, mielőtt egy hónappal az asztalokra és a boltokba kerülés előtt konzervdobozba töltik.

Az erjedési folyamat a konzervdobozban folytatódik. A svédek ezt savanyításnak nevezik, aminek az eredménye egy duzzadó, erjesztett hering- vagy surströmming doboz. Az illata csípős, az íze pedig pikáns, határozott savassággal rendelkezik. Az erjedés a halak gerincében lévő tejsav enzimtől származik. Augusztus végén egy észak-svédországi faluban különleges surströmming fesztivált tartanak. Azonban inkább az előző évjáratot részesítik előnyben, hogy zsenge és teljesen érett ízű legyen. Az ő kedvüket nem veszi el a lakomától a surströmming ár.

Milyen bőröndöt vihetünk fel a repülőgépre?

A bőrönd minden otthonban elengedhetetlen kellék. A tökéletes fajtának masszívnak, tágasnak és praktikusnak kell lennie, a méretének illeszkednie kell az adott közlekedési eszközhöz. A colore.hu elárulja, hogyan választhatja ki a legjobb bőröndöt a repülőútra. A bőrönd mérete a közlekedési eszköztől függ. Egyes járatokon például a kézipoggyászok maximális mérete 55×40×23 cm lehet. A Wizz Air 40×30×20 cm kézipoggyász méretet engedélyez, míg a rivális fapados légitársaság, a Ryanair esetében 40×20×25 cm az ajánlott méret.

A legjobb módja annak, hogy megbizonyosodjon arról, miszerint a poggyász megfelelő méretű, ha ellenőrzi a választott légitársaság honlapján található információkat, olvashatjuk a colore.hu weboldalon. Mi a helyzet a feladott poggyásszal? Ezek a bőröndök sokkal nagyobbak lehetnek, mint a kabinos társaik. A megengedett méret általában 81×119×119 cm, a súly pedig 20 kg. Természetesen a nagyobb, nehezebb utazótáskákért felárat kell fizetni, derül ki a colore.hu egyik cikkéből.