Szakemberek végzik a címkenyomtatást

címkenyomtatás
A nyomtatott etikett címkéket főleg az alapján csoportosítják, hogy bel- vagy kültéren használhatók, de természetesen további tényezők, tulajdonságok alapján is kategorizálhatók ezek. A címkenyomtatás szabja meg, hogy milyen is lesz a termék, milyen feltételeknek felel meg, hol használható és milyen körülmények között válik be a leginkább.
Például a beltéri tartozékok között van rövid ideig élő és korlátlan ideig használható etikett címke. Kültéri felhasználás esetén a címkenyomtatás során kizárólag műanyag alapanyagú öntapadó matériákat használnak a szakemberek az élettartam növelése érdekében. Amikor a nyomtatásra kerül sor, az ajánlatkészítésnél mindig felhívja egy szakember arra a figyelmet, hogy melyik terméket éri meg felhasználni.

A cél továbbá a legkedvezőbb árú és legmegfelelőbb öntapadó etikett címke biztosítása. A címkenyomtatás előtt szó kerül az öntapadó címkék formájáról is. A legnépszerűbb formák a négyzet és téglalap. Az esetek több mint 90%-ban ezt igénylik az ügyfelek.
A gyártási technológiától függően ezeknek a nyomtatott címkéknek a sarka hegyes vagy lekerekített, a kivitele pedig tekercses vagy ívre vágott. Persze, ha a kliens úgy akarja, akkor a stancolási technológiával megkapható a kör, ovális vagy bármilyen egyéb, amorf forma is.  Nagyobb mennyiségű nyomott címke esetén sík vagy lemezstancolást tanácsos alkalmazni.
Milyen alkalmazási területei vannak a nyomtatott címkéknek? Bizonyára sokan tudják, hogy rengeteg helyen nagy szükség van ezekre. A nyomtatott címke betölthet átalános tájékoztató vagy leíró funkciót, alkalmazható raktárakban helykódok jelölésére vagy logisztikai vállalatoknál a folyamatok azonosítására.