A figyelem középpontjában a bulgur

bulgur

Amikor valamilyen ételt készítünk, akkor minden esetben érdemes megnézni, hogy milyen összetevők kerülnek felhasználásra a művelet során. Kiváló alapanyag a bulgur, amit nagyon sokoldalúan lehet elkészíteni. Sokan vannak, akik összekeverik a kuszkuszt ezzel. A kétféle komponens között a fő különbség, hogy az utóbbi általában durumbúzából készül, egyedi eljárás során.

Ezzel szemben, a bulgur teljes értékű gabona, amit beáztatnak és csírázás előtt szűrnek, gőzölnek, szárítanak, darálnak, majd pedig csomagolják. Nagyon sok hasznos tápanyag található benne, aminek hála az egészséges életmód alapjául szolgálhat. Köreteknek, salátákhoz, tölteléknek remekül megfelel.

Gyorsan megpuhul főzéskor és a tápértéke jól hasznosul az emésztőrendszerben. Mindenképpen megéri gyakran elővenni. A beszerzése egyszerű, hiszen sokfelé árusítják, így hagyományos boltokban és online ugyanúgy megvehető. A bulgur, a mediterrán térség mellett, a közel-keleti régiókat is meghódította, valamint hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.