Praktikus dolog a hordozható kandalló

hordozható kandalló

Nagyon bosszantó dolog, amikor a kályhát vagy a kandallót nem tudjuk kivinni az adott helyiségből, amikor meszelünk, így pedig alaposan beporolódik, illetve sok esetben még festék is kerül a felületére. Viszont, ha hordozható kandalló fűti a hajlékunkat, akkor ez a probléma felejthető.

Továbbá, abban az esetben is jól jön egy ilyen mobil alkalmatosság, ha másik helyiséget akarunk felmelegíteni a használatával. A hordozható kandalló rendkívül egyszerűen nyújtja a tulajdonosa családjának a biztonságot, a békét, hiszen akkor is lehet rá számítani, ha éppen nincs áram, meghibásodik a kazán vagy elzárják a gázcsapot.

Ha a korszerű hőszivattyús vagy elektromos rendszerek egyáltalán nem, vagy nem megfelelő hatékonysággal üzemelnek, a kandalló remek kiegészítő fűtés. A tavaszi vagy őszi hideg napokon kellemes meleget biztosít az otthonunkban, nem szükséges bekapcsolni a központi vagy a padlófűtést.

A hordozható kandalló pedig abba a szobába vihető át, ahol használni akarjuk. A tűz látványa nagyon jól megnyugtat bennünket. De vannak, akik más típusú fűtőberendezést választanak a remek tulajdonságok miatt. A folytonégő kandalló egyszeri megrakással, hosszú időtartamú, lassú égést követően képes olyan parázságyat tartani, amelyikről a tűz újra feléleszthető.

Tehát ettől a szerkezettől elvárhatjuk, hogy a rárakott fát hosszú idő alatt égesse el, egységes, kellemes hőérzetet biztosítson, valamint tartsa meg a parázságyat akár másnap reggelig. Jelentősen befolyásolja a folytonégő kandalló égési idejét a felhasznált tüzelőanyag mennyisége és minősége. A maximum 20% nedvességtartalommal rendelkező száraz, kemény tűzifa a legalkalmasabb a folytonégésre.

Ezt feltétlenül vegye figyelembe, ha ezt a fajta fűtőberendezést akarja választani az otthona melegének biztosítására! A kandalloepites.hu internetes oldalon minden további információt megtudhat a kandallófajtákról, azok működési elveiről, tulajdonságairól. Innen meg is rendelheti az ideális fűtőszerkezetet, ami lehet a folytonégő kandalló típusok egyik darabja is.