Érdemes kihasználni a lépcsőzőgép előnyeit

Lépcsőzőgép előnyei

Valószínűleg már mindenki tapasztalta, hogy mennyire megterhelő a lépcsőzés. Elég gyorsan el lehet fáradni, ha felszaladunk a negyedik emeletre, ami nem feltétlenül egy rossz dolog.

Viszont a szomszédok biztosan furán fognak ránk tekinteni, hogyha fel s alá rohangálunk a lépcsőházban félórán át, naponta akár többször is. A lépcsőzőgép előnye, hogy az állítható nehézségi fokozatoknak köszönhetően, mondhatni megunhatatlannak számít.

Választhatjuk a lassúbb, erősítő jellegű lépegetést, de ha a pulzusunkat szeretnénk megemelni, akkor dönthetünk a kardio, hit, vagy intervall edzés mellett is. Sajnos azoknak nem lesz értékelhető a lépcsőzőgép előnye, akik porcproblémákkal vagy az ínszalagnak a gyengeséggel küzdenek, mert nekik nem ajánlott az eszköz használata.

A megerőltető edzések valószínűleg csak rontanának az egészségi állapotukon. Akik hajlamosak a pulzusingadozásra, azoknak mindenképp ajánlott a fokozatosság betartása. Ezáltal hozzá lehet szoktatni a szervezetet az egyre intenzívebb igénybevételhez. A lépcsőzőgép előnyeit tehát mindenképp érdemes kiaknázni.