Mire jó a kerítés?

Valamikor nagyon régen, de még a nagyszüleink idejében is még igen fontos volt a bizalom. A szomszédok egymással nem háborúztak úgy, mint manapság, ezért bőségesen elég volt egy kisebb méretű kerítés, aminek főként csak valamilyen jelzésérték jutott. Sok vidéki településen az egybenyúló kertekben még ma sincs lényegi elválasztó rész, bár van ennek ellentétes példája is.

De mégis milyen szerepet tölt be valójában a kerítés? Igazából olyat, amilyet adunk neki. Van, aki ezzel gátolja meg, hogy az idegenek bemenjenek a birtokára, míg más kifejezetten dísznek szánja. Ezt meghatározza a környék jellege is.

Létezik olyan összefüggő komponensekből felépített kerítés, amin egyáltalán nem lehet átlátni, míg máskor a szellőzöttség kimondottan elvárás. Megannyi alapanyagból készülhet stílusos, divatos és persze hatékony kerítés. Manapság sokan preferálják és nem véletlenül a betonrendszereket, mert azok tartósak és kevés törődést igényelnek. Ismerjük meg ezeknek a különféle változatait az interneten és rendeljük meg!