Már választható a mobilház építés is

mobilház

A tökéletes otthont felépíteni nem egyszerű feladat, főleg akkor, ha még elképzelésünk sincs pontosan arról, hogy mit szeretnénk. Sokan úgy állnak neki a lakásvásárlásnak, hogy majd csak lesz valahogy. Így is lehet, de érdemes inkább körültekinteni a lehetőségek között és szükség esetén konzultálni egy ingatlanossal, akinek már van tapasztalata ezen a téren. A hagyományos kialakítások mellett, a mobilház variánsok egyre jobban hódítanak, ami teljesen érthető.

De mik ezek egyáltalán? Olyan típusról van szó, ami könnyedén mozgatható. Ennek függvényében van olyan mobilház, ami már alapból kerekekkel van ellátva, így elég csak felakasztani egy kamion után és máris odébb vihető. A másik lehetőség, hogy ahogy egy konténer, úgy történik a mobilház felpakolása is az utánfutóra.

A lehelyezés során ennek megfelelően egy stabil, előre megöntött alapra vagy nagy betontömbökre történik az elhelyezése, ahonnan egyszerűen felemelhető. Maga az ötlet Amerikából származik, ahol az emberek másképpen állnak hozzá a költözéshez. Az új világban teljesen megszokott, hogy néhány évente, általában munkahelyváltás miatt, minden holmival együtt több 100 mérfölddel arrébb kell költözni.

A felesleges pakolásokat, hurcolkodásokat elkerülendő született meg a mobilház ötlete. A kivitelezés egyszerűnek mondható, ha arra megfelelő céget találunk. Szerencsére erre van esély már Magyarországon is. Költségeiben a mobilház elég magasra rúghat, hiszen egy speciális szerkezeti egységről van szó, de amennyiben életünk a folyamatos mozgás, akkor a befektetésünk mindenképpen megtérül.