Modern okosóra vérnyomásmérővel és pulzusfigyelővel

okosóra vérnyomásmérővel

Manapság az intelligens időmérők sokfélesége jellemzi a hordható eszközök piacát. Egy ilyen eszköz nemcsak azért lesz hasznos, mert megmutatja az időt, a lépések számát, az okostelefon értesítéseit vagy emlékeztetőit. Az okosóra vérnyomásmérővel nagy segítséget jelenthet olyan fontos egészségügyi adatok megszerzésében is, mint például a pulzusszám és a vér oxigénszintje.

A további lehetőségek az eszköz modelljétől függenek. Az órákban alkalmazott nyomásmérési elv eltér azoktól az orvostechnikai eszközöktől, amelyeket a rendelőkben vagy otthon használunk.

Az okosóra vérnyomásmérővel felszerelt típusa nem rendelkezik speciális mandzsettával, hanem beépített érzékelőket alkalmaz a pulzusszám, az elektrokardiogram és számos egyéb mutató elemzésére.

Ebben az esetben a pontos értéket a pulzusszám meghatározása és a pulzushullám erekben tapasztalható terjedési sebességének kiszámítása útján kapunk meg. Az okosóra vérnyomásmérővel ellátott modelljei általában egy okostelefonra telepített szoftvert használnak a vérnyomás pontosabb meghatározására.