Kerti grill és bogrács egy helyen, a kényelem jegyében

kerti grill és bogrács egy helyen

Sokan szembesülnek azzal a problémával, hogy milyen eszközt válasszanak a tűzön való hús vagy zöldség sütéséhez. A legegyszerűbb és legismertebb sütőket felváltják a modern eszközök és manapság már a kerti grill és bogrács egy helyen is telepíthető. De a kültéri ételkészítés nem mindegyik rajongója tudja, mik a sütés sajátosságai az egyes készülékekben. A grillezés során az ételek mély hőkezelésen mennek keresztül a parázson.

A grillezés inkább a pörkölésről és a párolásról szól. Ez az eszközök felépítésének és kialakításának köszönhető. A kerti grill és bogrács egy helyen való kiépítése azoknak a kerttulajdonosoknak ajánlott, akiknek elegendő helyük van a méretes eszköz telepítéshez. Érdemes szem előtt tartani, hogy a szerkezet helyhez kötött, így a kertben való elhelyezéséhez megfelelő terület szükséges. A készülék azoknak alkalmas a leginkább, akik szeretik a tűzön elkészíteni a saját ízletes hús- és halszeleteket. A kerti grill és bogrács egy helyen az ínyencek és a kulináris esztéták választása.

Mivel fűtsük az öntöttvas vízteres kandallót?

A kályha az emberek otthonainak legrégebbi alkalmatossága. A legtöbb családi eseményre ősidők óta a tűzhely körül kerül sor. Manapság a legkifinomultabb kialakítást az öntöttvas vízteres kandalló jelenti. A technológiai fejlődésnek köszönhetően, ez a hagyományos hőforrás sokféle kialakítású lehet. Ezek egyike a vízteres tűzhely, aminek a funkciója a fűtési rendszerben keringő víz fűtése.

A segítségével nemcsak egyetlen helyiséget, hanem az egész házat fűthetjük. A nyitott tűztérrel rendelkező öntöttvas vízteres kandalló az izzítás után azonnal elkezdi átadni a hőt a helyiségbe, de a nyitottsága miatt a teljesítménye nagyon kicsi. Ezért az ilyen készülékeket nem a fűtés fő eszközeként, hanem inkább esztétikai céllal szerelik fel. A zárt tűztérrel rendelkező öntöttvas vízteres kandallók hatékonyabbak. A hatásfokuk elérheti a 85%-ot is. A tűztér üvegkerámia vagy kvarc tűzálló üveggel van lezárva. A kandalló tüzelőanyaga lehet lombos és tűlevelű fák rönkje, de a leghatékonyabb opció mégis a brikett, ami nagyon csekély mennyiségű hamut hagy maga után.