Jótékony irányú a howlit hatása

howlit hatása

A szilikát csoportba tartozó ásvány a ritka kövek csoportjába tartozik. Természetes színe tejfehér, gyakran sötétbarna vagy fekete csíkokkal tarkítva. A howlit hatása sokféleképpen leírható, de a legtöbben mégis a bölcsesség kövének tartják, mert megnyitja az elmét a tudás előtt. Energiája tanulásra és a látókörök bővítésére ösztönöz. A kő tehát a tanulóknak kedvez, mivel az érvelés erejét a megfigyelés, a következtetések levonása és a türelem képességével ötvözi.

A howlit hatása a memóriára is jótékony. Támogatja a céljaik elérésére a törekvőket. Segít abban, hogy az ember sikeres legyen és folyamatos fejlődést lásson a törekvéseiben. Erőt ad ahhoz, hogy kiálljon a saját véleménye mellett, megbirkózzon a pesszimizmussal és az elégedetlenkedők, kritikusok környezetével. A howlit hatása az is, hogy állítólag pajzsként működik az agresszió ellen.

Ezért nagyon hasznos azoknak, akiket erőszakos és robbanékony emberek vesznek körül, például a munkahelyen vagy egy csapatban. A fontos üzleti megbeszélések során megvéd a tisztátalan szándékoktól. A howlit hatására erősödik a környezetbe vetett bizalom. Véd az érzelmi ingadozások ellen. Segít a közvetítésben és a nyugodt beszélgetésekben. Elnyeli a viselője ellen irányuló agressziót és neheztelést. Elcsendesíti az elmét és megszünteti a feszültséget.

Fizikailag a howlit hatása javítja az anyagcserét és szabályozza a sav-bázis egyensúlyt. Az ásvány ideális a meditációhoz, elősegíti a nyugodt, pihentető alvást. Véd az éjszakai rémálmok ellen, ezért érdemes a hálószobában vagy a párna alatt tartani. Annak érdekében, hogy a howlit hatása sokáig megmaradjon, érdemes időről-időre folyó víz alatt tisztítani, különösen nehéz napok vagy találkozók után.