Igazán praktikus a tető árkalkulátor

tető árkalkulátor

Ha már készen vannak a falak és stabilan állnak, akkor jöhet a ház fedése, azaz a tetőépítés. Kétségtelen, hogy az otthon egyik legfontosabb része ez, ami megvéd az időjárás viszontagságaitól, illetve biztonságban tartja a belső tereket. De mennyibe is kerülhet manapság az egész procedúra? Sokak nagy örömére a tető árkalkulátor pontos képet festhet az anyagiakról.

A végső összegre természetesen kihat, hogy milyen lesz a tető, milyen munkákra és szakemberekre van szükség, illetve mennyire fontos a magas minőség? A tető árkalkulátor használata előtt pontosan tudni kell az ácsmunka szerepét. Ennek során több olyan réteg épül fel, ami végül kiadja a tető szerkezetét.

Először elkészül a fedélszerkezet, aminek az a legfontosabb feladata, hogy a később keletkező terhelések, akárcsak a szél, a hó súlya és a tető tömege átadódjon az épület egyéb teherhordó szerkezeteinek. Ha ez kész van, akkor máris jöhet a párazáró réteg, ami, ahogy a neve is mutatja, megakadályozza, hogy a pára bejusson a fa szerkezetekbe. Végezetül marad a lécezés, amikre majd a cserepek kerülnek.

A tető árkalkulátor ezen adatokkal is tisztában kell legyen, hogy a végső összeg a lehető legpontosabb legyen. A bádogozásról sem szabad megfeledkezni, amikor felkerülnek az ereszcsatornák, illetve azok egyéb részei, mint például az oromszegély, a kéményszegély és a lefolyócsövek is. Csak ezt követően kerülhet fel a fedélhéjazat, közismertebb nevén a cserép.

Bővebben lehet olvasni erről az interneten

Az, hogy a tető mennyibe is kerülhet, illetve milyen munkafolyamatok szükségesek, sokat lehet olvasni megannyi hazai weboldalon, többek között az epitoanyag.hu-n is. Kitér itt sok cikk a cserepek felrakására, illetve bővebben beszél arról is a szakértő, hogy mire kell számítani.

A cserép felrakás a legismertebb része a tetőfedésnek, ami nem is csoda, hiszen a cserép az, ami a leglátványosabb a teljes folyamatból. Természetesen ennek komoly szerepe van a ház stílusának a kirajzolásában is. Érdemes foglalkozni a cserepek esztétikai hatásával is azért, hogy a tulaj azt kapja, amit mindig is akart.