A tojás szétválasztó elengedhetetlen a konyhában

tojás szétválasztó

A tojások szétválasztása nehéz feladat lehet, hacsak nincs megfelelő konyhai eszköz erre. Szerencsére a hatékony tojás szétválasztó egy egyszerű konyhai eszköz, ami másodpercek alatt könnyen elválasztja a sárgáját a fehérjétől. Íme néhány alapvető információ az elválasztóról és arról, hogyan használják a konyhában.

Valójában kétféle tojás szétválasztó létezik. Az egyik típus egy egyszerű eszköz, aminek végein lekerekített tál található. A tál oldalán lévő két rés lehetővé teszi, hogy a tojásfehérje kifolyjon az aljáról a szétválasztási folyamat során. Ennek a kialakításnak egyik változata az, hogy az eszköz alján egy háló található, ami szintén előnyökkel jár. Mindkét típus általában olyan fogantyúval van felszerelve, ami eléri, hogy az eszköz a tál peremén feküdjön, így nem szükséges fogni munka közben.

A tojás szétválasztó anyagai általában műanyagot vagy fémet tartalmaznak, gyakran alumíniumból vagy rozsdamentes acélból készülnek. Ezek kialakítása olyan, hogy nagyon kevés erőfeszítést igényel a tisztításuk.