A termosztatikus keverőszelep egyenletes hőmérsékletet biztosít

termosztatikus keverőszelep

Az épületgépészetben számos hasznos kiegészítő elem alkalmazható. A termosztatikus keverőszelep a fűtési rendszerekben és a használati meleg víz hálózatokban teljesít kiváló szolgálatot, mivel segédenergia nélkül alkalmas a két eltérő hőmérsékletű közegből az adott, beállított értéknek megfelelő hőmérsékletű közeg előállítására.

Ez abban az esetben valósul meg, amennyiben a térfogatáramok és a hőmérsékletek lehetővé teszik. A termosztatikus keverőszelep szolár rendszereknél és padlófűtés köröknél is jó szolgálatot tesz. Az evohomeshop.hu webáruházban fellelhető modellek az amerikai Honeywell vállalat termékei, mindegyik darab magas minőséget képvisel, ennek köszönhetően megfelelő alkalmazás mellett időtállók is.

Ezek a szelepek egyenletes hőmérsékletű vizet biztosítanak az egész elosztó rendszerben, emellett emelik a komfortérzeti és a víztakarékossági célokat is. A termosztatikus keverőszelep beiktatásával megelőzhető a pangó víz kialakulása, így nem fognak elszaporodni a legionella baktériumok a csövekben, a hőleadókban, sem pedig a kazánban.