UV sugárzásnak ellenálló kültéri szövet

Kültéri szövet
Kültéri szövet

Ma már olyan anyag is kapható, különböző színben és mintával, amelyik ellenáll az időjárás viszontagságainak. Az ilyen kültéri szövet az UV sugárzásnak is ellenáll, valamint fajtától függően vízlepergető vagy vízálló. Az, hogy az utóbbi kettő közül melyik, az adott anyagnál mindig külön megjelölésre kerül.

Attól függ a választás, hogy a kültéri szövet milyen időjárási viszonyoknak lesz kitéve. Ha valamelyest védett a terület ahol van, akkor a kevésbé strapabíró is elég, de ha teljesen a szabad ég alatt lesz elhelyezve, akkor bizony minél védettebb annál tovább tart.

Az utóbbi években a nyári napsütés nagyon erős UV sugárzású, ezért a hagyományos szövet már néhány év alatt szétmállik és eldobható. Ha erkélyre vagy udvarra szeretne valaki párnákat mindenképp csak valamelyik kültéri szövet jöhet számításba. Még akkor is, ha nem tartja kint állandóan.

Ha csak időszakosan is vannak a párnák a széken, elkerülhetetlen, hogy ne érje napsütés és ez bizony a déli órákban nagyon erős. Nem véletlen, hogy az embereknek is ajánlott, hogy a legmelegebb időszakban, 11 és 16 óra között inkább a hűvösben legyenek.