Tényleg tudnak segíteni az Aviva gyakorlatok a terhesség alatt?

Aviva gyakorlatok a terhesség alatt

Manapság olyannyira komoly tüneteket tud produkálni a stressz, hogy sokszor még a gyermekvállalásra is rányomja a bélyegét. Ezért is küzd sok pár a meddőséggel és sok esetben még a terhesség alatt sem könnyű. Vannak olyan tornagyakorlatok, amelyeket kifejezetten a terhesség ideje alatt érdemes beütemezni.

Az Aviva módszer egyre népszerűbbé kezd válni, hiszen tudományosan bizonyított a hatékonysága. A gyakorlatoknak a lényege, hogy serkentik a vérkeringést, erősítik az izmokat és olyan mirigyeket indítanak be, amelyek felelősek a hormonháztartásért. A gyakorlatoknak a lényege, hogy egyensúlyba hozzák a hormonháztartást, legyen szó a pajzsmirigy alul- vagy túlműködésről.

Továbbá nem is gondolná, de a módszer még menstruációs fájdalmakat is képes enyhíteni, valamint rendszeressé teszi azt. Csupán arra figyeljen, hogy törekedjen a stresszes életmód elkerülésére! Tény, hogy ezek a tornagyakorlatok nagy segítség mind a teherbeesésnél, mind pedig a terhességnél, azonban még mindig arra kell törekedjen, hogy elkerülje a gondterhes pillanatokat és a szorongást.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a rendszeres mozgás javasolt, valamint az egészséges ételeknek a fogyasztása, mint a gyümölcsök és a zöldségek. Kevesen tudják, de igen hatásos az Aviva módszer azoknál, akik már éltek át vetélést és szükséges egyensúlyba hozni a hormonháztartást, valamint magát a méhet is serkenteni.

Amennyiben petevezeték elzáródásra hajlamos a szervezete, akkor javasolt bevetni ezeket a gyakorlatokat, hogy elősegítse az adott szervnek az átjárhatóságát. Sokszor az orvosok javasolják ezeket a tornagyakorlatokat a pácienseknek, főleg akkor, amikor családtervezés előtt állnak, esetleg belevágnának a lombik programba.

Lényegében véve felkészítik a méhet a megfelelő működésre. Szerencsére Budapesten elsajátíthatóak ezek a mozdulatok, amelyeket a későbbiekben az otthonában is gyakorolhat. Ezáltal, amikor van némi szabadideje, nyugodtan élhet ezzel a lehetőséggel és elvégezheti a gyakorlatokat. Semmi vesztenivalója nincs, amennyiben kipróbálja.