Segít kiegyensúlyozni az étrendet a tőkehalmáj

tőkehalmáj

A WHO szerint, az egészséges étrend napi 400 gramm gyümölcsöt és zöldséget tartalmaz. Szigorúan korlátozzák a cukorbevitelt is, így ennek a 400 grammnak a nagy része inkább zöldségekből, mint cukortartalmú gyümölcsökből származik.

Könnyen belátjuk, hogy ennyi zöldséget és gyümölcsöt egy nap szinte lehetetlen elfogyasztani. Így a költséghatékony és reális tápanyagtartalmú ételek keresése elvezetett a tőkehalmáj irányába. Ezt az ínyencséget kis lapos konzerv dobozokba csomagolják, akárcsak a szardíniát, és lenyűgöző tápanyag portfólióval rendelkezik.

Nehezen lehet olyan leírást adni a tőkehalmájról, ami ugyanolyan jól hangzik, mint amilyen jó íze van. Az íze valamennyire hasonlít a libamájhoz, csak nem olyan gazdag és egy kicsit halasabb. De kevésbé annyira halas, mint például a tonhal esetében.

Az állaga pedig elég kemény ahhoz, hogy egészben fogyasszuk, de elég sima és puha ahhoz, hogy kenhető legyen. A tőkehalmáj és annak olaja gazdag Omega-3 zsírsavakban. Ez nagyszerű módja annak, hogy kiegyensúlyozzuk az étrendünket.