Mért annyira fontos a roló tetőablakra?

roló tetőablakra

A fény és az árnyék viszonya hatással van az életünkre, akár tudatosítjuk, akár nem. Ennek előnyeit kihasználva, mi is játszhatunk ezekkel a hatásokkal, hogy javítsunk az életminőségünkön. A fényáteresztő és a sötétítő függönyök használata praktikus, ahol nagyobb ablakok vannak, de a roló tetőablakra szintén kiváló választás.

Az ilyen speciális méretű és elhelyezkedésű ablakok esetében se feledkezzünk meg arról, hogy vannak időszakok, amikor kedvezőbb a sötétség. De miért is annyira fontos? A megfelelő pihenés megfelelő körülményeket kíván, ezért éjjel vagy az esti pihenésünk, alvásunk idején érdemes kellő sötétséget teremteni. Még a nagyon gyenge, kintről beáradó utcalámpák fénye is negatívan befolyásolja az alvás minőségét.

Ezért a roló tetőablakra felszerelve teljes fényzárást tud biztosítani, amit könnyen tudunk használni nap mint nap. Mivel más jellegű sötétítők nem jöhetnek szóba, ezért ha a padlásszoba gyerekszobaként vagy hálószobaként funkcionál, akkor ne feledkezzünk meg arról, hogy a roló tetőablakra mennyire fontos!