Érszűkület tünetei lábon – aktiváljuk a gyógyulást!

érszűkület tünetei lábon

A véredények összeszűkülése igen komoly betegség. Amikor megjelennek az érszűkület tünetei lábon, akkor még tehetünk ellene, de mielőbb vissza kell fordítanunk. Az előbb említett vérereknek 3 fő típusa létezik. A szívartéria, a kapillárisok és a véna. Mindháromnál szükséges a jó működés ahhoz, hogy a testünk egészséges legyen. Az orvos általi szűréssel elkerülhetőek olyan betegségek, mint a szívinfarktus, az agylágyulás vagy a végtag elhalás. Ha már láthatóak az érszűkület tünetei lábon, még mindig nem késő változtatni, de akkor tényleg tegyünk meg mindent azért, hogy meggyógyuljunk!

Ha a végtagok kezdenek elszíneződni, akkor az már az elhalás felé vezet, ami nagyon nem jó. Ha legalább egy kis változtatást eszközölünk a megszokott életünkben, mondjuk több zöldséget és gyümölcsöt eszünk, naponta sétálunk vagy tornázunk picit, vitaminokat szedünk és odafigyelünk az étkezéseinkre, akkor máris jobban leszünk. Tegyünk azért, hogy az érszűkület tünetei lábon és sehol máshol ne jelenjenek meg!

Fekély gyógyítása, vágjunk bele a regenerációba!

Az emberek egy részének megnehezítik az életét a krónikus sebek. Ilyen az alsó végtagon található is, amit fontos ápolni! A fekély gyógyítása korszerűen történik, de lényeges az ok felderítése is. Vagyis, hogy mi az, amiért a seb kialakult. Ha a kiváltó ok megszűnik, akkor valószínűleg, miután helyrejön, nem jelenik meg újra. Ha egy betegség hátráltatja a gyógyulást, akkor hiába kezeljük, nem fog teljesen helyrejönni és kiújul.

Bár az állapot kialakulásánál szerepe van a genetikai hajlamnak, a mozgás hiányának, az ülőmunkának, de a túlsúly vagy a cukorbetegség is lehet az alapja. A fekély gyógyítása rendben lesz, ha az okát megszüntetjük. A kockázati tényezőket fogjuk vissza, például kezdjünk el naponta picit mozogni, gyalogolni, sétálni. Igyunk gyógynövényes teákat, amelyek elősegítik az egészséget, szedjünk vitaminokat, erősítsük az immunrendszerünket. A fekély gyógyítása az orvos felkeresésével kezdődik, meghallgatjuk a tanácsait és ha kell, antibiotikumot szedünk, megelőzve a gyulladást.