Amit a koronavírus gyorstesztekről érdemes tudni

koronavírus gyorsteszt

A félelem úrrá lett a világon, amióta megjelent az egyes személyekre akár halálos kór, a koronavírus, ami hihetetlen módon és iramban képes terjedni. PCR teszteléssel is kimutatható a vírus az emberi szervezetben, ami tulajdonképpen a vírus RNS-ét mutatja ki az orrból és a garatból vett mintákban. A hagyományos PCR tesztek mellett egyre több helyen érhetőek el a koronavírus gyorstesztek (forrás: aranyszivambulance.hu). Ez a fajta gyors vizsgálat voltaképpen nem magát a vírust mutatja ki a szervezetben, hanem az annak bejutását követően, az immunrendszer válaszreakciója során termelődő két ellenanyagot, az IgM-et és az IgG-t.

Előbbi a fertőzés korai szakaszában termelődik, míg az utóbbi valamivel később, körülbelül a hetedik napon. Ennek a gyorstesztnek az elvégzése egyszerűbb és kevésbé kellemetlen, mint a PCR teszt, hiszen itt az ujjbegyből vett vér alapján mutatják ki, hogy volt vagy van-e vírus az emberi szervezetben. Az eredménye 15 perc alatt kimutatható, ami nagyon jó, mert nem kell több napig idegeskednünk, várva a fejleményeket.

Most mondhatja, hogy igen, jó dolog ez, de hol végeztetheti el és főleg mennyiért a koronavírus gyorstesztet? Nos, ajánlott ennek érdekében felvennie a kapcsolatot az Aranylélek és Aranyszív mentőszolgálattal az aranyszivambulance.hu weboldalon látható telefonszámok valamelyikén. A honlapon nemcsak a gyorsteszt folyamatáról olvashat, hanem azt is megtudhatja, hogy mekkora összeget kell fizetnie azért, hogy a mentőszolgálat profi munkatársai az Ön otthonában elvégezzék ezt az egyszerű gyorstesztet.

A vizsgálatot általában azoknál a személyeknél szokták elvégezni, akik jelenleg tünetmentesek, de szeretnék tudni, hogy korábban átestek-e már ezen a betegségen. Azok szintén kérhetik, akik tudni akarják, hogy fertőzőek vagy sem. Nagy megnyugvást jelent a koronavírus gyorsteszt elvégzése, mert így tudni fogjuk, hogy biztonságban vannak-e a körülöttünk élő személyek. A felelősségteljes emberek mindenképpen alávetik magukat ennek a gyorstesztnek, főleg ha nemrég külföldről vagy olyan környezetből érkeztek, ahol sok a fertőzött.