A cégalapítás menete

cégalapítás menete

Cégalapítás előtt áll? Íme, a cégalapítás menete mindössze néhány lépésben! Gazdasági társaságot, úgymint Bt-t, Kft-t vagy Zrt-t alapítani a megfelelő ügyvédi támogatással biztonságos és nem bonyolult. A cégalapítás menete pedig a következő: A szükséges adatok leegyeztetése személyesen vagy on-line és e-mailben történik, ami után egy személyes konzultáció következik az ügyvédi irodában.

Az egyeztetés után elkészítik a cégalapításhoz szükséges iratokat, Ön pedig véleményezi, átolvassa, és elvégezik a még szükséges változtatásokat. A cégalapítás során a létesítő okirat elkészítése történik, ami lehet társasági szerződés vagy alapító okirat is. Ezzel egy időben egyéb, a cégalapításhoz szükséges cégiratok aláírására is sor kerül, személyesen az ügyvédi irodában vagy on-line, minden esetben e-mailben előre egyeztetett időpontban.

Ezután Önnek már nincs teendője, hiszen az ügyvédi irodán a sor, hogy elektronikus úton benyújtsa a cégbejegyzési kérelmet és az aláírt cégiratokat a cégbírósághoz. Az illetékes cégbíróság minden esetben az alapított társaság székhelye szerint van meghatározva. Ezt követően rövid időn belül megérkezik az illetékes cégbíróságtól az elektronikus tanúsítvány, amely tartalmazza a cégjegyzékszámot, az adószámot és a statisztikai számjelet is.

Végezetül a cégbejegyzésről szóló végzést a cégbíróság az ügyvédi iroda részére küldi meg, ől pedig továbbítják az alapító részére. A cég ezután teljes mértékben működőképes, nyithat bankszámlát és megkezdheti az üzleti tevékenységét. A cégalapítás menete tehát nem bonyolult és mindvégig átlátható, azonban komoly szakmai odafigyelést igényel.