A jó könyvek csak ránk várnak

Minden tekintetben meghatározó, hogy amikor kezünkbe veszünk egy írást, akkor az mennyire ragadja meg a fantáziánkat. A tanároknak fogalmuk sincs arról, hogy egy életre megpecsételhetik a diákok és az olvasás kapcsolatát a rájuk erőltetett kötelező művekkel. A jó könyvek relatív kifejezés, ami mindenkinek mást jelent. Az emberek eredendően eltérő személyiségek, ami azt jelenti, hogy az érdeklődési körük is változó.

Aki a pszichológiát vagy más tudományt imád, annak egy elvont irodalmi alkotás igazi szenvedést okoz. Maradjon mindenki annál, amit úgy jellemez, hogy jó könyvek! Hagyjuk gyerekeinket, hogy kiteljesedjenek és abba az irányba forduljanak, ami számukra a legideálisabb, hiszen így fognak kivételesen jó szakemberré válni.

Kérdezzük meg tőlük, hogy szerintük milyenek a jó könyvek és akkor biztosan nem fogják messziről kerülni az olvasásnak még a legkisebb lehetőségét is, hanem valóban imádni fogják. De ez igaz a felnőttekre is, ezért hagyjunk mindenkit a saját ízlésének megfelelőn a jó könyvek között válogatni, ugyanis a kínálat óriási.

Print Friendly, PDF & Email