Pénzszámolóval minimális a tévedés esélye

pénzszámoló

A bankjegyek megszámolásához minden irodában, de mindenekelőtt a bankokban, pénzváltókban és a postán elengedhetetlenül szükséges egy erre a célra szolgáló eszköz megléte. Ha szinte 100%-ig biztosak akarunk lenni a hitelességben és a beérkezett összegben, akkor érdemes befektetni egy igazán jó minőségű pénzszámoló készülékbe.

Az ajánlott modellek közé tartoznak a 70 W-os teljesítményű, legalább 1100 bankjegy/perc számlálási sebességgel rendelkező termékek. A legjobb pénzszámolók olyan hasznos funkciókkal is rendelkeznek, mint az UV-ellenőrzés, azaz a bankjegyek ellenőrzése ultraibolya leolvasóval, az IR-vizsgálat, vagyis a bankjegyen áthatoló sugarak intenzitása és a félig szakadt bankjegyek érzékelése.

Ezenkívül különböző pénz azonosító rendszerek helyet kapnak a pénzszámolóban, amik például a bankjegyméret alapján vagy UV-lézerrel tesznek különbséget. Ezáltal nemcsak a hamis pénzek, hanem az olyan címletek kiszűrésének esélye is megnő, amelyeknek nem szabadna szerepelniük a pénzszámoló adagolóban.