A légzésvédelem biztosítása kiemelt feladat

Az építési területeken sok problémát okoz a levegőben felgyűlt nagymennyiségű por, hiszen jelentősen akadályozza a gördülékeny munkavégzést és káros hatással van a munkások egészségére. A megfelelő légzésvédelem biztosítása az építésvezető feladata, de ennek ellenére sokszor megesik, hogy az alkalmazottak még sincsenek birtokában a szükséges eszközöknek.

Ebben az esetben bátran fel lehet szólítani a főnökséget, hogy amennyiben a légzésvédelem nem az előírásoknak megfelelően valósul meg, akkor a cég súlyos büntetésekre számíthat a jövőben. Ez az információ gyakran elkerüli a vezetők figyelmét, mondván, hogy eddig sem történt súlyos baleset a munkaterületen. Szerencsések azok a munkavállalók, akik még soha nem sérültek meg a fizikai munkavégzés során, de ez még nem jelenti azt, hogy máskor ne történhetne velük baj. Az elmúlt évek tapasztalatai arra hívják fel a figyelmet, hogy a légzésvédelemre különösen nagy figyelmet kell fordítani, hiszen az idegen anyagok a szervezetbe kerülve súlyos irritációt válthatnak ki. Éppen ezért nélkülözhetetlen a speciális kialakítású maszkok, szűrőbetétek és az egész arcot lefedő álarcok viselése.

A termékek megvásárlása nem igényel túl sok időt vagy energiát, hiszen a webáruházban akár nagyobb mennyiségben is be lehet szerezni azokat. A kínálatban többek között a légzésvédelemhez kapcsolódó kellékek is szép számmal megtalálhatóak, így könnyedén rá lehet bukkanni a munkakörülményeknek megfelelő változatokra. Ne feledje, hogy joga van a speciális eszközök használatához!