Szebb a kert a Makita gyepszellőztetővel

Makita gyepszellőztető

Mindenki, aki kertes házban lakik, azt akarja, hogy a kertje szép, ápolt legyen, a pázsit pedig rendezett és szemet gyönyörködtető. Ehhez sok esetben kell egy jól működő automata locsolórendszer és egy Makita gyepszellőztető is. Az előbbi fontosságát kár vitatni, hiszen tény, hogy az automata öntözőrendszer nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a kert mindig hozzájusson a megfelelő mennyiségű vízhez.

Egyesek azonban nincsenek tisztában azzal, hogy miért is lehet lényeges a Makita gyepszellőztető. A kertmesterek egyetértenek abban, hogy a dús gyepfelület gondozásához elengedhetetlen a szellőztetés. Mikor is érdemes a szellőztetőgépet alkalmazni? A tavasz és az ősz ideális időpont erre, de elég lehet évente egyszer is elvégezni.

Ha valaki ez utóbbi megoldás mellett dönt, akkor jól teszi, ha tavasszal veti be a gépet. A művelet lényege, hogy az élő fűszálak közül kikerüljenek az elhalt növényi részek, és a talaj felső rétege fel legyen lazítva. Ezzel elérhető, hogy a talaj több vízhez és levegőhöz jusson, így a gyep újra teljes erővel növekedhet.

Aki rendelkezik a profi Makita gyepszellőztető masinával, annak ez a feladat meg sem kottyan és igazi gyerekjáték lesz. A Makita gyepszellőztető korszerűségét igazolja, hogy ez már fűgyűjtővel is rendelkezik. Persze a munka végeztével tanácsos egy lombgereblyével is átfésülni a terepet.

Az egész procedúrát ajánlott mindig fűnyírással kezdeni. Ha ez megvan, akkor jöhet a szellőztetés. A vágásmagasság szabályozható, csak úgy, mint a fűnyírónál. A gyeplazító után következhet a gereblye, majd a végén a felülvetés. Erről azért nem szabad megfeledkezni, mert ugye a gyep szellőztetése igencsak elvesz a fű sűrűségéből.