Remek befektetés a síkfalmetsző

síkfalmetsző

Egy erdő telepítésekor a cél gyakran az, hogy a fák minél gyorsabban és lehetőleg a maximális tömeget termeljék meg. Egy gyümölcsösnél azonban már más feltételek vannak, amelyek egyedi körülményeket teremtenek. Itt a síkfalmetsző jóval gyakrabban fordul elő. A csemeték egy idő után már nem elérhetőek a földről, ezért ilyenkor gépészeti megoldásokat érdemes bevetni a túlnyúlt gallyak visszaszorítására.

A minél nagyobb teljesítmény meghatározó, ugyanis csak így csökkenthető az időtényező a kivitelezés során. A síkfalmetsző olyan fűrészplatform, ami a legtöbb erőgépre rácsatlakoztatható és ilyen formában a sorok közé bevihető. Több méter magasságig a fák oldala és még a teteje is megdolgozható vele. Komoly eredmények érhetőek el a használatával.

Egy különálló hidraulikai rendszerről van szó, amit ennek megfelelőn lehet vezérelni. A síkfalmetsző remek befektetés, ami sok felesleges munkától kíméli meg a használóit. A penda.hu weboldalon közelebbről megismerhető és a pontos technikai paraméterek függvényében tervezhető a vele való munka.