Pozitívan befolyásolja az emberi közérzetet a citrom illóolaj

Citrom illóolaj

Ez az egyik legszélesebb spektrumú növényi kivonat, amit az ókorban és a középkorban előszeretettel használtak az orvostudományban. Nincs ez másképp ma sem, amikor a gyógyászat mellett, a kozmetológiában is gyakran találkozhatunk ezzel az összetevővel.

Citrom illóolaj hozzáadásával rengeteg krém, arclemosó és tonik készül, mert ez a komponens nagyszerűen kezeli a problémás bőrt, eltünteti az öregségi foltokat, javítja az arcbőr általános állapotát és szinte láthatatlanná teszi az apró erek kirajzolódását. A citrom illóolajjal gazdagított kézfürdők hatékonyan erősítik és fehérítik a körmöket.

Fogat mosni is tanácsos ezzel a kivonattal, mivel csökkenti az ínyvérzést, fehéríti a fogzománcot, megakadályozza a fogszuvasodás kialakulását és felfrissíti a szájüreget. Az aromás olaj cseppjei járulékos hatásai lehetővé teszik, hogy gyorsan és fájdalommentesen alkalmazkodjunk az új életkörülményekhez, új emberekhez, fokozza az érdeklődést, ösztönzi a kreatív gondolatokat. A citrom illóolaj segít megbirkózni a nehéz helyzetekkel.

Hosszan tárolható a jojoba olaj

Manapság egyre több kozmetikum dobozán találkozhatunk ennek a csodás anyagnak a nevével. A jojoba olaj egyedülálló, mivel az összes hasonló növényi kivonat közül ennek az összetétele áll a legközelebb az emberi faggyúhoz. Ennek köszönhetően, az illóolajt tökéletesen érzékeli a bőr és még a gyermekeknél sem fordul elő allergiás reakció, ráadásul gyorsan felszívódik és E-vitaminnal telíti a bőrt, amiben nagyon gazdag.

Egy jó tanács: ha nem tudja, milyen aromás olajt válasszon magának, az édesanyjának vagy a barátnőjének maszk vagy krémkészítéshez, két univerzális termék létezik, a makadámia és a jojoba olaj. Mindkettő egyformán sokoldalú és mindenkinek megfelel.

Az előbbi kiváló antioxidáns, nem avasodik meg és minden más illóolajnál tovább tárolható. Ami a hajat illeti, azon is remekül működik, segít hidratálni és puhítani. Ha a kissé nedves hajvégekre alkalmazzuk samponozás után és nem öblítjük le, a jojoba olaj egész nap hidratál és táplál zsíros hatás nélkül.