Porcerősítővel a kiegyensúlyozott mozgásért

porcerősítő

Sokakat érdekel, hogy miként lehet injekció és műtét nélkül helyreállítani a gerinc vagy az ízületek porcszövetét. Az ízületi problémák és a mozgásszervi megbetegedések 50 év után nagyon gyakoriak a férfiak és a nők körében, így porcerősítő hatást kiváltó intézkedésekre van szükség. Az ilyen jelenség fő oka az ízületi porckopás.

A porc károsodása és a csont degenerációja előbb vagy utóbb a motoros aktivitás csökkenéséhez vezet. Ha a kezelést nem kezdik meg időben, az életminőség csökken, a fájdalomérzet pedig csak fokozódik. Sőt, maga a porcerősítő kezelés is drágább lesz. Mielőtt azonban valaki elkezdené megoldani a porc degeneratív változásainak problémáját, meg kell határozni a változások okát.

Ezek között szerepelnek az ízületi sérülések, a kiegyensúlyozatlan étrend, a kollagén hiánya, az anyagcsere problémák, a genetika, a rossz szokások, a túlsúly vagy a túlzott fizikai aktivitás. Minél idősebbek vagyunk, annál inkább szenvedünk ízületi problémáktól.

65 éves korunkra a szervezetünkben a hialuronsav termelése jelentősen csökken és az aránya ritkán haladja meg a 10%-ot. A kondroitin függetlenül szintetizálódik, de néhány betegség és számos más tényező miatt ez a folyamat megszakadhat. Ma szinte mindenkinek lehetősége van a porcerősítő terápiákra.

Ehhez elég megérteni az okokat és meg kell kezdeni a kezelést. Ha gyulladásos folyamata van, akkor először egy speciális gyulladáscsökkentő programot kell végrehajtania. Ez maximum 2-3 hónapot vesz igénybe. A porcerősítő kúrát csak a gyulladás megszüntetése után lehet alkalmazni.