Nyomtatópapír kiválasztása az irodában

nyomtatópapír

Hiába fejlődik a technológia, ugyanúgy használjuk a nyomtatókat. Mielőtt azonban bármit megvennénk, érdemes átgondolni, hogy milyen nyomtatópapír kell majd az irodába. Vannak vastagabbak, vékonyabbak, famentesek, félig famentesek, azonban mindegyik más-más tulajdonsággal rendelkezik.

A választásnál főleg azt kell figyelembe venni, hogy milyen célunk van a nyomtatással. A fényesség például azt mutatja meg, hogy a papír milyen fényvisszaverő tulajdonsággal rendelkezik, ami főleg a tinta és a papír kontrasztjában látszik.

Egyes esetekben a fehér inkább törtfehérnek tűnik, a fekete pedig nem lesz annyira fekete, de ez attól is függ, hogy mennyi pénzt akarunk rááldozni.

A legtöbb nyomtatópapír 80 grammos, ezek a legkevésbé fényesek, ezáltal a leggyakrabban felhasználtak is. Vásárlásnál érdemes nézni az áttetszőséget is, mivel a rossz minőségű papírnál látszódni fog, hogy mit írtunk a lap hátuljára, ez pedig megnehezíti a jegyzetelést és a nyomtatást is. Minél kevésbé áttetsző a papír, annál jobb a minősége.