Mitől függ a sóder ára?

sóder ára

Semmilyen építkezés vagy átépítés, felújítás nem indulhat el sóder nélkül. A beszerzési helyeken viszont meglepődve tapasztaljuk, milyen különbségeket mutat a sóder ára és ezt nem biztos, hogy elsőre helyre tudjuk tenni. Pedig bizony nagyok az eltérések ebben az építőanyagban is, de nem feltétlenül minőségbeli differenciákat kell érteni.

Természetesen a minőségtelen, szedett-vedett sóder ára bizonyára a lépcsőfok legalján van, de ilyet nálunk nem talál, sőt, valószínűleg egyetlen megbízható cégnél sem. A sóder ára a szemcsenagyságtól függ leginkább, különböző munkákhoz ugyanis más-más szemcseméretű sóder szükséges. Ez tehát az osztályozott kategória, ami egyben azt is takarja, hogy az átválogatott sóder tisztításon is átesik.

Nem agyagos és nem tartalmaz más idegen anyagot sem. Amikor igazán fontos, hogy kifogástalan beton szülessen, osztályozott sóderből ajánljuk a munkálathoz illő szemcseméretet. Van, ahol nincs szükség ilyen jellegű szelekcióra, ebben az esetben feldolgozatlan formában kínáljuk. Meg kell jegyezni, ez utóbbi a legkedvezőbb árú. Árak felől egyébként honlapunkon is tájékozódhat.