Mit kell tudnom az elektromos ágdaráló használatáról?

elektromos ágdaráló

Nagyobb mérettű kerttel rendelkező ingatlanoknál, valamint tanyák, gyümölcsösök körül mindig akad olyan feladat, aminek elvégzésére egyszerűbb bevetni a speciális berendezéseket. Sok évvel ezelőtt, az ágaprításnak csak mechanikus módjai léteztek, amiket szabad kézzel, bár valamilyen szerszám felhasználásával lehetett végezni. Ennél fogva metszőollóra, fűrészre, baltára volt igény, az átmérők függvényében. A technika fejlődésével megszülettek az olyan termékek, mint az ágaprítók. Ezeknek többféle változata létezik manapság.

Elérhető benzinmotoros, elektromos és gardános kivitel. A lényege a készülékeknek, hogy nagyban leegyszerűsítik a munkát. Már nincs felesleges munka, mert adott átmérő függvényében gyorsan betolhatóak a gallyak a szerkezetbe és a másik oldalon kijönnek a néhány cm hosszúságra összevágott darabok. Innentől kezdve, a felhasználás szabadon megoldható.

A feldolgozott ágak, azon kívül, hogy kevesebb helyet foglalnak, egyszerűen használhatóak talajfedésre, komposztálásra, esetenként még tüzelő előállítására is. Többé már nem felesleges hulladéknak minősülnek a különféle méretű ágak, hanem másodlagos, sőt, olykor elsődleges nyersanyagnak. Milyen eszközzel éri meg leginkább dolgozni? Vannak olyan esetek, amikor benzines helyett, érdemesebb inkább elektromos ágdarálót használni. Amennyiben rendelkezésre áll és közel van az elektromos hálózat, aminek feszültsége eléri a 400 Voltot, akkor felesleges az üzemanyagot használni, pazarolni. Az elektromos berendezés 24 darab pengével végzi a munkát és a 10 cm átmérőjű ágakkal is megbirkózik.

TRITONE MONSTER – Trimon 12,5 lóerő teljesítményt nyújt, ami még a nagyobb igények kiszolgálására is alkalmas. A rászerelt kerekek segítségével egyszerűen mozgatható, így bárhová elvihető, ahol aktuálisan igény van rá. Helyben történhet az ágak felaprítása, így nem kell külön azok mozgatásával foglalkozni. A novara.hu weboldalon minden további fontos információ megtalálható az egyedi és megbízható szerkezetekről. Ezek rengeteg időt spórolnak meg, valamint olyan végterméket bocsájtanak rendelkezésre, amit kár lenne elpocsékolni.