Milyen hátránnyal jár az automata öntözőrendszer kiépítése?

automata öntözőrendszer kiépítése

Manapság már egyre több kertes háztartás szavaz bizalmat az automatikusan működő locsolóegységeknek, nemcsak a nyugati országokban, de hazai viszonylatban is. Ennek természetesen megvan az érthető, logikus magyarázata. A felgyorsult világban ugyanis az idő pénz, az automata öntözőrendszer kiépítése pedig pont azt spórolja meg nekünk, aminek egyébként is folyamatosan a híján vagyunk, ami a szabadidő. Gondoljon csak bele!

A hosszú és fárasztó munkanap után hazatérve még vár Önre az időigényes kerti locsolás, hiszen a növények, tekintve a hazai időjárási viszonyokat, nem kapják meg a természettől azt a folyadékmennyiséget, ami a szépségükhöz és az épségükhöz kell. Az automata öntözőrendszer kiépítésével viszont minden terhet e modern vívmányra hárítunk, hiszen az önműködő mivoltának köszönhetően, nem igényli az emberi közreműködést az üzemeléshez. Az automata öntözőrendszer kiépítésének számos előnyét akár napestig is sorolhatnánk, a kérdés már csak az, van-e esetleg bármilyen hátránya a rendszernek?

E kérdés hallatán több személy is úgy gondolhatja, hogy a választ az árak háza táján kell keresni. Nos, most talán csalódást okozunk, mégis ki kell jelentenünk, az öntözőrendszer telepítés árak kedvező spektrumon mozognak, így tulajdonképpen bárki megengedheti magának ezt a tévesen luxuscikknek vélt berendezés üzembe helyezését. Sőt, a piac igazán magas színvonalat képviselő egységeiért sem kell csillagászati összegeket kifizetni, így, ha valóban innovatív megoldásokra vágyunk, némi spórolással a legmodernebb csúcsmodellt is minden gond nélkül beszerezhetjük. Tehát, ha nem az öntözőrendszer telepítés árak jelentik a hátrányt, mégis hol van a kutya elásva?

Nos, a szakértők egyetértenek abban, hogy az egyetlen negatív velejáró, ami az automatikusan működő locsoló egységnek felróható, hogy a berendezés által locsolt terület természetes tápanyagtartalma gyorsabban kiürül, mint annak a kertnek, amit manuálisan öntözünk. Az öntözőrendszer telepítés árakról bővebb információt a fenti linkre kattintva igényelhet.