Mikor múlik el a mellnagyobbítás utáni szúró fájdalom?

mellplasztika

Bár a mellnagyobbítás világszerte mind a mai napig az egyik legnépszerűbb plasztikai műtét a nők körében, mégis sokan halogatják az operációt, mert félnek az azzal járó fájdalomtól és az esetleges hosszú regenerációtól. Nyilvánvalóan kellemetlenségekkel jár egy szépészeti beavatkozás, azonban a végeredmény mindenért kárpótol.

A mellnagyobbítás utáni szúró fájdalom fokozatosan csökken, és legrosszabb esetben pár hónap múlva megszűnik (forrás: www.drfalus.hu). Ez a fájó szimptóma azonban megszűnik, amint a szervezet megszokja az implantátum okozta változásokat. A műtét után kötelezően speciális kompressziós melltartót kell viselni, illetve rendszeresen kontrollvizsgálatra járni.

Vannak esetek, amikor kimondottan javasolt a mellnagyobbítás elvégzése. Ha valaki nincs megelégedve a kebleinek méretével, túl kicsinek tartja azokat. A beavatkozással akár több mérettel is növelhető ezek térfogata. Lelki problémát okozhat például az is, ha valakinek nem egyformák, szemmel látható eltérés van a kettő között.

Ebben az esetben segíthet az aszimmetria-korrekció. Szülés után vagy nagyobb fogyás következtében, de a kor előrehaladásával a mellek veszítenek a feszességükből és gyakran megereszkednek. Ilyenkor szintén ajánlott a plasztikai műtét. A mellimplantátum beültetésével ugyanis visszaállítható az eredeti állapot, a keblek újra teltek és feszesek lesznek.

Ugyanakkor a mellnagyobbítás műtét egyéb korrekciókkal is kombinálható. Lehet kérni mellbimbó udvar korrekciót, ha ez esetleg aszimmetrikus. Tubuláris mellforma esetén a mellek alakításához implantáció is szükséges. Külön szintén igénybe vehetőek ezek a beavatkozások. Számtalan előnye van a mellnagyobbításnak, ezért megéri elviselni azt a viszonylag kevés kellemetlenséget, amivel jár.

Először is szép formát kapnak a keblek, ezzel pedig megnő az önbizalom. Ennek köszönhetően sikereket érhetünk el a magánéletben éppen úgy, mint a szakmaiban. Érthető, hiszen egy csinos, vonzó hölgy például könnyebben el tud helyezkedni új munkahelyen.