Miben más a többi vezetéktől az SPDIF kábel?

SPDIF kábel
Az audio berendezések, vezetékek és csatlakozók rohamos tempóban fejlődtek az elmúlt 20 évben, tartva az iramot a fogyasztói követelményekkel. Annyi fajta termék közül lehet válogatni, hogy sokan nem is tudják, pontosan mi mire jó. A SPDIF kábel például egyfajta digitális audio interfész, ami a fogyasztói, szórakoztató elektronikához alkalmaznak.
A Sony/Philips Digital Interconnect Format néven is ismert eszköznek a legfontosabb feladata, hogy a hangokat rövid távolságokon át továbbítsa. A jel továbbítása RCA csatlakozókkal ellátott koaxiális kábelen vagy optikai vezetéken keresztül történik. Továbbá az SPDIF kábel segítségével könnyedén össze lehet kapcsolni házimozi- és más digitális, nagyobb igénybevételnek is megfelelő rendszerek komponenseit. Mit kell még erről tudni?

Az eszköz az AES3 interconnect szabványon alapul. Az S/PDIF két csatornás tömörítetlen PCM-hangot vagy tömörített 5.1/7.1-es térhatású hangot hordozhat. Érdekességként még megjegyezhető, hogy az SPDIF kábel nem tudja támogatni a veszteségmentes, surround formátumokat, amik például a megszokottnál nagyobb sávszélességet követelnek meg. De honnan is jön a SPDIF kábel neve, a Sony/Philips Digital Interconnect Format? Nos, először ez a két cég, tehát a Sony és a Philips, tervezte meg a vezetéket.

KáCsa Audio, ahol az XLR RCA átalakító is megrendelhető

A KáCsa Audio kábel és csatlakozó webshopban számos olyan kiváló minőségű termék megvehető, amit máshol nem lehet kapni. Itt a gyárilag szerelt és csomagolt kábelek mellett a sokak által keresett XLR RCA átalakító is megvehető. Mi az oka annak, hogy aki csak teheti vagy hallott erről a cégről, gondolkodás nélkül ezt választja és innen rendel?
A legfontosabb érv egyértelműen a magas minőségben rejlik. Az itt forgalmazott termékek, többek között az XLR RCA átalakító is, minden követelménynek megfelel. Az egyedileg készített kábeleket, csatlakozókat és átalakítókat a technikus munkatársak a pesti boltban, kézzel szerelik össze. Ennek köszönhetően nem is csoda, hogy a rendelést követően, majd az XLR RCA átalakító kipróbálása után, adott a százszázalékos elégedettség.