Mi lehet a hatékony zsírégetés titka?

zsírégető edzésterv

Lényegesen nehezebb dolog leadni a plusz kilókat, mint felszedni azokat, hiszen utóbbihoz csak kevesebb mozgásra és több ételre, édességre van szükség. Amikor már szükségét érezzük annak, hogy megszabaduljunk a súlytöbblettől, muszáj valamilyen hatékony fogyókúrába kezdenünk. A hatékony fogyáshoz zsírégető edzésterv is jól jön. Egy kiváló programhoz juthatunk hozzá az intenset.hu weboldalon keresztül, ami 12 hétig tart, viszont garantált eredményt hozhat, amennyiben szigorúan betartjuk.

Ha előzőleg nem végeztünk semmiféle mozgásformát, akkor célszerű az olyan alacsony intenzitású gyakorlatokkal kezdeni, mint a gimnasztika, nyújtás, bemelegítés, tehát amelyek nem megerőltetőek. Bár mindenkinek nyilvánvaló, hogy az edzések hatékonysága egyenesen arányos azok nehézségével. Ez azt jelenti, hogy a séta, az egyenes úton történő biciklizés kitűnő rehabilitáció, stresszoldó program, de nem várhatunk igazi zsírégető hatást ezektől. Viszont a közepes intenzitású edzésformák kategóriájába rengeteg gyakorlat sorolható, amelyek sok jótékony hatással járnak.

A futás, úszás vagy kicsit nehezebb házkörüli munkák erősítik a szívet és a keringési rendszert, ráadásul az állóképességünk is növekszik. Persze fontos a hozzáállás is, hogy ne adjuk fel már az első edzés után. Ezeknél a tevékenységeknél minél nagyobb az intenzitás, annál több izomcsoport vesz részt a mozgásban. A sífutás, az ellipszis tréner vagy az evezőgép például ideális mozgástípusok, hiszen mindenünk mozog, kezeink, lábaink, törzsünk. A magas intenzitású zsírégető edzések elvégzése már valódi kihívást jelent. Idetartozik az erős sprint, a tabata rendszerű edzés vagy intervall tréning.

Ez tulajdonképpen a zsírégető edzés speciális fajtája, mert nemcsak mozgás közben, hanem utána, a regeneráció fázisában is nagyon sok kalóriát használ fel. A pulzus alapját mindig az illető személyes tulajdonságai, mint a kora, súlya, edzettsége adják meg, tehát ezektől függ, hogy egy-egy edzés melyik tartományba esik. A legbölcsebb fokozatosan növelni az intenzitást.