Méhméreg egészségi gondokra

méhméreg

A méhek csípéséről azt állítják, hogy gyulladáscsökkentő és gyulladásgátló vegyületeket egyaránt tartalmaz, beleértve az enzimeket, cukrokat, ásványi anyagokat és aminosavakat. A méhméreg színtelen, savas folyadék, tartalmaz apamint, valamint adolapin peptideket is. Bár méreganyagként hat a méhméreg, de kimutatták róla, hogy gyulladáscsökkentő, illetve fájdalomcsillapító tulajdonságokkal rendelkezik.

Ez az egyik legjobban dokumentált előnye ennek az erős készítménynek. Számos összetevőjéről kimutatták, hogy csökkenti a gyulladást, különösen a melittin, ami a termék fő összetevője. A készítmény többféle módon javítja a bőr kollagénszintjét, ezért érdemes kipróbálni.

Az ekcéma gyulladásos állapot, ami nagyon kellemetlen lehet, de a termék ebben is nagyon sokat segíthet. Edzés után fájhat a karod vagy a lábad, amit késleltetett kezdetű izomfájdalomnak (DOMS) neveznek. Ezt a gyulladás alacsony szintje okozza, mivel az izomrostok helyreállítják magukat, de a méhméreg ilyenkor is a segítségedre siethet.