Költöztetés? Így kezdjen hozzá!

költöztetés

Amikor a régi lakóhelyünket újra cseréljük, a különféle csomagolóanyagok segítenek nekünk abban, hogy a személyes tárgyaink ne sérüljenek meg. Ha egy nagy dobozt nehéz tárgyakkal töltünk meg a költöztetés során, akkor azt nem lesz könnyű hordozni. A kartondobozokon kívül, csomagolópapírra, régi újságokra, fóliára, a ruhadarabok és puha tárgyak tárolásához pedig erős táskákra, valamint különféle típusú ragasztószalagokra is szükségünk lesz.

A fólia egy lineáris, alacsony sűrűségű polietilénből készült anyag, amivel biztosíthatjuk a dobozok hermetikus lezárását. A fóliát arra is használják, hogy megvédjék a bevonatokat az olyan külső tényezőktől, mint a szélsőséges hőmérsékletek, a váratlan mechanikai sérülések és a nedvességgel való érintkezés.

A légbuborékos fólia pedig olyan anyag, ami a monitorok, a televízió képernyők és más speciális külső kiemelkedéssel rendelkező felületek védelmére szolgál a rekeszekbe és dobozokba történő csomagoláskor a költöztetés során. A fent említett csomagolóanyagokon kívül, keressünk már nem használt puha ruhadarabokat is, mert ezek jól jönnek majd az üveget tartalmazó bútordarabok védőborításánál.

A költöztetés megkezdése előtt vásároljon filctollakat vagy szövegkijelölőket, amelyekkel ráírja a dobozokra, hogy azok mit tartalmaznak. Így könnyebb lesz kicsomagolni a dolgokat. Az előkészítési szakaszra szánt idő, valamint a csomagolóanyagok minősége és mennyisége jelentősen minimalizálja a dolgok szállítás közbeni károsodásának lehetőségét. A költöztetést érdemes a legnehezebb dolgokkal kezdeni, amelyeket nem gyakran használunk. Ezek a könyvek, az ágyneműk és a ruhák.