Kiváló választás a gyapjú fonal

gyapjú fonal

Ez az anyag állati fehérjéből és aminosavakból felépülő keratin, egy természetes alapanyag, aminek csodás tulajdonságai vannak. Egyike, hogy ebből készül a gyapjú fonal, ami bőrbarát és strapabíró. Az ehhez való gyapjú osztályozása szubjektív alapon történik, tehát nagy szakértelmet igényel. A gyapjú fonal jól megtartja a formáját, tolerálja a tisztítást, tartós és az ebből készült ruházat kiváló téli viseletre, mert remekül szigetel.

Ez a fonal sokoldalú, például rugalmas, ami megkönnyíti a vele való munkát. Nedvszívó, ugyanis a saját súlyának körülbelül a 35%-át képes felvenni nedvességből. Tartós, nagyon sokáig ellenál. Kiváló testhőmérséklet szabályozó tulajdonságai vannak, mert télen melegít, a nyárra belőle kötött darab pedig szinten tartja a testünk hőjét.

A gyapjú fonal segítségével készült ruha nehezen gyullad, ezért még tűzvédelmileg is hasznos. Kutatások szerint, a gyapjú nem allergén, nagyon alacsony a számuk azoknak, akiknél allergiás reakciót vált ki. Ez az anyag biológiailag lebomló, tehát kíméli a környezetet is.