Húsvéti sonka vásárlási útmutató

húsvéti sonka

Igen elkeserítő, amikor a várva várt húsvéti ünnepre nem sikerül megtalálni a finom sonkát. De annál se igazán van rosszabb, amikor a húsvéti sonka, a páratlan csemege csalódást okoz. Aki már egyszer elkövette azt a hibát, hogy rossz húst vásárolt, többet biztosan nem szeretne pórul járni. Szerencsére bizonyos szempontokat szem előtt tartva el lehet kerülni a csalódást.

Ebben a cikkben egy húsvéti sonka vásárlási útmutatóval lehet megismerkedni, ami segít mindenkinek megtalálni a tökéletes finomságot. Tény, hogy manapság már nem olyan nehéz minőségi sonkához jutni, mint például 20-30 éve. A lényeg a türelemben és a körültekintésben rejlik. De mi is a húsvéti sonka titka? Mitől lesz az annyira jó?

A kérdésre a választ a magas nívó jelenti, ami gyakran egyet jelent azzal, hogy nagyobb súlyú disznóból készül. Azonban tudni kell, hogy sajnos a boltokban kapható termékek egy jó része nem is sonka, mert a sertés más részéből készül, esetleg húspépből van formázva.

Csakis az a húsvéti sonka jöhet szóba, amelyik megfelelő húsból és a hagyományos módszerekkel készült. A magyar hagyományok szerint a sonkát sózzák, füstölik és érlelik. A három egyszerű lépésnek köszönhető az a páratlan íz, amit oly sokan szeretnek. A füstölés tradicionális kemény fán füstölést jelent és nem füst aromával kezelést.

Messze földön híres a magyar kolbász

A hazai kolbásznak a magyar ember nem tud ellenállni, és természetesen a külföldiek is nagyon kedvelik és szeretnének minél többet megkóstolni. Ugye nem meglepő módon a magyar kolbász elképesztően sokféle lehet, hiszen ahány régió, annyi készítési szokás. A népszerűsége nem véletlen, hiszen egy sokoldalú, igen ízletes, könnyen, hosszú ideig tárolható finomságról van szó.

A magyar kolbász főzhető és süthető, ehető magában vagy más ételekkel. Szárítva vagy füstölve, enyhe, közepes vagy fűszeres fajtákban is kapható. A titok persze a készítési módban rejlik. Szinte az összes magyar kolbász durván vagy finoman darált sertéshúsból, bárányhúsból vagy marhahúsból készül. Mindegyiknek fontos alkotóeleme a fűszerpaprika.