Hurutos köhögés ellen terápia, az okoknak megfelelően

hurutos köhögés ellen

A betegségek megfelelő kezeléséhez fontos, hogy kiderítsük az okokat, különben lehet, hogy csak a tüneteket fogjuk enyhíteni, elnyomni, de a probléma továbbra is fent fog állni, esetleg még rosszabbodhat is. Így van ez akkor is, amikor hurutos köhögés ellen keresünk megoldást, hiszen nem mindegy, hogy mi okozza az irritációt.

Amennyiben légúti gyulladásról, asztmáról vagy COPD-ról van szó, akkor a hurutos köhögés ellen remek alternatívát jelent a száraz sóterápia. Azonban, ha valaki relfluxtól vagy a vérnyomáscsökkentők mellékhatásitól szenved, esetleg tumor van a szervezetében, akkor a megfelelő koncentrációjú só és páratartalom nem fog tudni segíteni.

Ezek esetében más kezelésre van szükség, éppen ezért fontos, hogy diagnosztizálják a problémát, mielőtt a hurutos köhögés ellen bármit is bevetnének. Ugyanakkor, ha a szaki is úgy véli, hogy nem indokolt egyéb kúra vagy beavatkozás, akkor a sóterápia megér egy próbát, mert hatékony megoldást kínál a a légutak nyálkahártyáinak gyulladása miatt kialakult hurutos köhögés ellen.