Hogyan válasszunk a kanapék közül?

kanapék

Lakásunk berendezésénél sok mindenre oda kell figyeljünk. Kanapék tömkelege várja, hogy kiválasszuk, azonban ez sokkal nehezebb feladat, mint azt ránézésre gondolnánk. Ezek az ülőalkalmatosságok nemcsak egyetlen célt szolgálnak. Nemcsak kényelmesek kell legyenek, de illeszkedniük kell a lakás stílusához is.

Vannak olyan kanapék, amiket inkább a dizájn szóval tudnánk illetni, ezek általában nagyon jól néznek ki, viszont lehet, hogy hosszútávon nem olyan kényelmesek. Amikor vásárolni indulunk, akkor fel kell írnunk valahová a rendelkezésre álló helyet, nehogy véletlenül olyanba szeressünk bele, ami sehogy nem illeszkedik a helyiségbe. Vannak olyan kanapék is, amelyek több funkcióval bírnak, ezeket ágyként is használhatjuk. Ha a lakásunk a kisebbek közé tartozik és szeretnénk nyerni némi helyet az esetleges vendégeknek, akkor jó megoldás az ággyá nyitható ülőgarnitúra. Mások inkább a saját kényelmüket tartják a szem előtt, mivel tévét akarnak nézni, esetleg valamiért több időt töltenek a kanapékon ülve. Ilyenkor jó, ha a kanapék magasak, mert így hátra tudjuk dönteni a fejünket és nem kell önerőből megtartani órákon keresztül. Végül az anyagára is mindig figyelni kell.

Találunk hagyományos anyagú kanapékat vagy bőrt, esetleg műbőr borítással. Nem mindegy, hogy a háziállat vagy a kisgyermek mellé melyiket visszük be. Nézzük meg, hogy milyen anyagon látszik meg kevésbé a szőr. Ahol kisgyermek is van, válasszuk ki azt, amelyiket könnyebb tisztítani. Nem szabad az első boltnál megállni, inkább tegyünk egy kört, hogy megismerjük a lehetőségeinket!