Híres és finom whisky fajták

whisky fajták

Egyes jól kidolgozott gyártási módszerek megváltoztatása nem biztos, hogy jó ötlet. A whisky fajták között megtalálhatóak a tradicionális és az újnak számító japán típusok is. A skótok által készített gabonapárlat nagyon híresnek számít, viszont a japánok a 19. században szintén elsajátították, hogy miként lehet finom aranybarna színű nedűt készíteni.

A whisky fajták többségét tölgyfahordóban érlelik bizonyos időn keresztül. Minél hosszabb ideig van tárolva az ital, annál értékesebb.A minimális érlelési időtartam 3 év, ami alatt kellően összeérnek a zamatok. A különböző whisky fajták megalkotása egyáltalán nem egyszerű, hiszen már a gabona minőségétől kezdve egészen az érlelésig, nagyon sok folyamat lezajlik.

Egyes whisky fajták például nem tölgyfahordóban érlelődnek, így, ha kíváncsi, hogy mi a különbség a kettő között, akkor nézzen be a diszkontital.hu online boltba, ahol rengeteg típus várja a vásárlókat! Ha saját részre vagy ajándékba szeretné ezt a fenséges italt, akkor az említett webshopban könnyedén meg tudja vásárolni.