Gondokat vált ki a terhességi cukorbetegség

Terhességi cukorbetegség

A terhesség és a baba szempontjából a túlsúlynak igen kellemetlen szerepe van, hiszen veszélyezteti az édesanya és a magzat egészségét egyaránt. Sajnos előállhat a terhességi cukorbetegség, ami további problémákat vonhat maga után. Számos szövődménnyel jár a terhességi cukorbetegség, hiszen befolyással van az érrendszerre, többek között a méhlepényt átszövő erekre is, így azok nem képesek ellátni a magzatot a számára szükséges tápanyagokkal.

Megeshet, hogy a gyerek nem kellőképpen éretten, például rossz légzési-keringési funkciókkal jön a világra. Ezeket a problémákat elkerülendő, illetve a terhességi cukorbetegség megelőzése érdekében, az alakorvoslas.hu weboldalon található Kismama programhoz tanácsos csatlakozni.

Ezt a módszert dr. Farkas Kitti dolgozta ki azzal a céllal, hogy segítsen a várandós nőknek. A Kismama program azoknak ajánlott, akik babát terveznek és túlsúllyal küzdenek, de olyan várandós kismamáknak is, akiknek nincs többletsúlyuk. Csatlakozzon Ön is ehhez a programhoz, hogy elkerülhesse a terhességi cukorbetegség okozta bajokat!