Fontos a megelőzés a pánikbetegség kezelésében

pánikbetegség kezelése

Az első pánikroham átélése bárki életében súlyos erkölcsi megrázkódtatást jelent. Annak érdekében, hogy egy ilyen állapot megismétlődését a legkisebb veszteséggel elkerüljük és ne kelljen növekvő terrorérzettel számítanunk arra, ezáltal csak felgyorsítva a megjelenését, javasolt a pánikbetegség kezelése, ami segít felkészülni erre. Viszont, ha a roham hirtelen lecsap és nincs lehetőségünk szakemberhez fordulni, jó tisztában lenni a megelőző intézkedésekkel. Először is elemezzük a zavar megnyilvánulását kísérő feltételeket (időjárási viszonyok, zsúfolt szoba stb).

Ezután próbáljuk meg kizárni ezeket, de ha ez nem lehetséges, akkor tegyünk óvintézkedéseket, például szellőztessünk a helyiségben, meleg időben vigyünk magunkkal vizet és viseljünk sapkát! A pánikbetegség kezelésének leghatékonyabb módszere a pszichoterapeuta segítsége. A legrosszabb esetben, ha a teljes gyógyulás nem is lehetséges, a zavaró állapot mindenképpen javul. A legjobb esetben pedig kialakulhat az életnek egy új, teljes értékű felfogása a pánikbetegség kezelése során.

Mikor forduljunk gyerekpszichológushoz?

Rohanó világunkban gyakran fordulnak elő neveléssel kapcsolatos problémák. Ezek miatt a gyerekpszichológus szolgáltatásaira egyre nagyobb igény mutatkozik. Egyes nehézségek elől nem lehet elmenekülni és csak a szülők maximális figyelme, támogatása segíthet. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor egy elmélyült beszélgetés már nem elég és komolyabb megközelítést kell alkalmazni. Ilyenkor gyermekpszichológusra van szükség, aki képes megérteni a páciens mentális állapotát és megtalálni a helyes megközelítést.

Általában a szülők akkor fordulnak szakemberhez, ha a gyermek viselkedése vagy érzelmi állapota hirtelen megváltozik. Nem hallgatja meg a tanácsokat, keresi a veszélyes helyzeteket, kerüli a kapcsolatot a külvilággal vagy jelentős mértékű tanulmányi visszaesést produkál. Nem mindig lehet az új generációt arra kényszeríteni, hogy engedelmeskedjen és nem is mindig szükséges. A gyermekpszichológus sokszor a szülőkkel is dolgozik, mivel a probléma gyakran a nevelésben rejlik.