Ez a női hajvesztés kialakulásának formája

Forrás: himgeurope.com

A nők esetében a hajhullás általában nem érinti az egész fejtetőt, hanem náluk inkább diffúz hajvesztésről beszélhetünk. A diffúz kopaszodás nem lokalizálódik az egyes területekre, mint a foltos hajhullás, nem alakulnak ki teljesen tar területek sem, hanem az egész fejtetőn a haj ritkulása figyelhető meg. A hajszálak elvékonyodnak, majd kihullanak, ám teljes kopaszság nem alakul ki, mint az androgén alopéciánál. Hajbeültetéssel eredményesen lehet küzdeni ellene.

A diffúz hajhullás kialakulásának több oka is lehet. Sokszor valamilyen betegség áll a háttérben (ez többek közt lehet pajzsmirigy probléma, cukorbetegség, gyulladásos vagy daganatos betegség is), akár bizonyos gyógyszerek mellékhatásaként is felléphet (ilyen gyógyszerek a véralvadásgátlók vagy a bétablokkolók is), de a diffúz hajhullás kialakulhat még nem megfelelő táplálkozás esetében, külső körülmények hatására (pl. műtét), fogamzásgátló tabletta szedésének következményeként vagy a menopauza során fellépő hormonális változások miatt is.

A diffúz kopaszodás mértékét a Ludwig skála osztályozza. Az alábbi képeken láthatjuk a kialakulásának a folyamatát.

A hajbeültetés megoldást jelenthet a diffúz hajhullással küzdők számára. Szerencsére a hajtranszplantáció lehetséges hosszú haj közé is, így nem szükséges rövidre vágni a hajat a beavatkozás előtt. A HIMG hajbeültetési klinikán többféle technika közül választhatnak a leendő páciensek, elérhető az S.H.E. módszer is, mely ma a legmodernebb hajátültetési módszernek számít.

Ha minőségi hajbeültetést szeretne, válassza a HIMG hajbeültetési klinikát!

Forrás: himgeurope.com