Érintésbiztos kültéri fali lámpa

kültéri fali lámpa

Mindazoknál a lámpatesteknél, amelyekről feltételezhető, hogy vízzel érintkeznek, nagyon fontos a jól záró szerkezet. Ez a szabály a kültéri fali lámpa burkolatára is érvényes.

Ez elsősorban a lámpa azon részeire érvényes, amelyek az áramforráshoz vannak közel. Teljesen mindegy, hogy a falra kerül vagy a földhöz van közel, a lényeg az, hogy a szabad ég alatt van és ezáltal ki van téve a nedvesség hatásának. Sőt, a kültéri fali lámpa esetében az is megkülönböztető, hogy cseppálló vagy vízálló az adott darab.

Ugyanis az eresz alatt, vagy a kültéri teraszon a lámpát nem éri csapadék, csak nedvesség, tehát elegendő a nedvességálló tulajdonság. Az a kültéri fali lámpa, amelyik ellenáll az esőnek és havazásnak, tehát vízálló, külön jelöléssel bír.

Ezt fontos figyelembe venni vásárláskor és a szereléskor is. Amennyiben ezt szakember végzi, alapból tudnia kell. Ha a háziak szerelnek, akkor erre figyelni kötelező. Ellenkező esetben a lámpa könnyen zárlatos lesz és nem túlzás azt mondani, hogy életveszélyes is.