Damilfej többféle kivitelben

damilfej

A fűkaszák és szegélyvágók nem túl bonyolult szerkezetek. A benzines vagy elektromos motor nagy sebességgel forgat egy hosszú tengelyt, aminek a végén a damilfej található. Mivel ez az alkatrész helyezkedik el legközelebb a talajhoz, ezért ezzel szokott a legtöbb gond lenni.

A különféle tereptárgyak és keményebb szárú növények könnyen kárt tehetnek benne, ha nem vagyunk elég körültekintőek fűnyírás közben. A damilfej viszont egy könnyen cserélhető alkatrész és nem is kerül sokba.

A gyári változatok némileg többe kerülnek, de ezek sem számítanak megfizethetetlennek. Aki mégis a gazdaságosabb, ám minőségi damilfejet szeretne beszerezni, annak az utángyártott modellek jelentenek megoldást.

Természetesen mindkét verzió megtalálható a kínálatban. Arra viszont figyeljünk, hogy automata, félautomata vagy kézi adagolású damilfejet választunk! A damil befűzése és a fej cseréje viszonylag egyszerű, de ha még nem csináltuk előtte, akkor nem árt egy tapasztaltabb személy segítségét kérni. A kerti kisgépekhez sok más alkatrész is található a kínálatban.