Az organikus pamut kedvező minden téren

organikus pamut

A „bio” szó a görög nyelvből ered és az élet szó rövidítése magyarul. Vagyis a 3 betű jelentése annyit tesz, hogy: „élettel kapcsolatos”. Az organikus pamut természetes, környezettudatos dolog és az organikus jelölés szintén ugyanazt jelenti, mint az előbb említett bio. Tehát ez a fajta anyag mentes mindenféle vegyszertől és egészséges. Mivel a pamut előállításához rengeteg víz szükséges, ezért egyre több cég hajlik inkább az organikus pamut felé, hogy a vízfogyasztás csökkentéséhez hozzájárulhassanak.

Azért is jobb ez a fajta, mert egyre több a bőrirritációval küzdő ember, viszont, ha ilyet használnak, az efféle gondok megszűnnek. Ez az anyag igényes, kényelmes, gondtalan viselet. Sokféle ruhadarab, póló, ing, fehérnemű, babaruha készülhet organikus pamut alkalmazásával, mert biztonságos, így az egész család hordhat belőle készült öltözéket. Az organikus konkrétan azt jelenti, hogy kizárólag környezetbarát technológiával előállított természetes és vegyszermentes termék.

A szövet nyomtatás jól érvényesül

Olyan jelképek, szavak, ábrák jelenhetnek meg egy anyagon, amilyenre csak vágyunk. Éppen ezért is bámulatos művelet a szövet nyomtatás. Hiszen, amit kitalálunk, felkerülhet egy pólóra, ágyneműre, sapkára vagy bármilyen anyagra, méghozzá nem drágán és elég gyorsan. Ha netán egyedire szabott ajándékot szeretnénk csinálni valakinek, akkor elkészíttetjük a textíliát, majd alkotunk belőle táskát, függönyt, párnahuzatot vagy ruházatot.

A szövet nyomtatás szublimációs technikával alkalmazható világos alapon és gyönyörű színátmenetes minták, fotók is rátehetőek. A legjobb az benne, hogy tartós, nem kopik le és nem is lehet lekaparni. Mindezek mellett bírja a sok mosást, a színek maradnak a fényüknél, nem halványodnak el. A szín a textil szálaival szinte eggyé válik, belerögzül, így használat során a minta együtt mozog az anyaggal. Vagyis bárhogy nézzük, a szövet nyomtatás egy nagyon jó eljárás, mert nemcsak sok mindenen hasznosítható, hanem még igazán egyedire is szabható.